Csoportos komplex mozgásterápiás mesetorna 5-7 éveseknek

Csoportos mozgásfejlesztő mesetornánk tanulási nehézségek, beilleszkedési és magatartási zavarok megelőzésére, kezelésére alkalmas. Az egyes mozgássorokat történetekbe fűztük, hogy a gyerekeknek a fejlesztő gyakorlatok végzése ne munka, hanem játék legyen.

A mozgásfejlődés szoros kapcsolatban áll az idegrendszer érésével. A mozgás segítségével járódnak be az idegpályák, fejlődnek az agyi rendszerek. Ha a mozgásfejlődés bármelyik szakasza kimarad, vagy nem gyakorlódik be eléggé, a későbbiekben a gyereknek tanulási nehézségei, viselkedési problémái, magatartászavarai lehetnek. Ilyenkor nem értjük: egy magas intelligenciájú, számos területen kiemelkedően teljesítő gyereknek miért is vannak nehézségei az iskolában.

Csoportos mozgásfejlesztő mesetornánk segítségével a gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy újraépíthessenek egy-egy korábbi életszakaszban nem megfelelően megdolgozott agyi területet.

Apróbb nehézségek esetén a gyerekeknek otthoni kiegészítő gyakorlást, több hiányos terület esetén pedig egyéni fejlesztést javaslunk.

Kiknek ajánljuk?

  • Tanulási nehézségekkel, diszlexiával, diszgráfiával, diszkalkuliával küzdő gyerekeknek, illetve ezen problémák megelőzésére.
  • Hiperaktív, figyelemzavaros, keveset mozgó, vagy manualitásukat nem használó (nem rajzoló, építő) gyerekeknek.

A csoportokba 5-7 éves gyerekeket várunk.

Mi történik egy foglalkozáson?

Foglalkozásaink egyórásak, heti rendszerességgel történnek 8 hónapon át. A gyerekekkel történeteket játszunk el közösen. Két fejlesztő dolgozik a csoporttal, akik segítenek gombolyítani a történet fonalát és figyelnek arra, hogy a mozdulatokat a gyerekek helyesen végezzék.

Következő csoportok

November elejétől június közepéig

További információ, jelentkezés